Cliëntervaringen

Anne

Henneke heeft me erg goed geholpen. Ik kon snel bij haar terecht. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar. Ze luistert echt en daardoor kon ik me helemaal openstellen. Ik kon alles vertellen en ze oordeelde er niet over. Soms was het luisterend oor dat ze bood al voldoende. Ik ging na elke sessie met een positief gevoel de deur uit, het gevoel dat ik weer een stapje verder was gekomen. Ze hielp me orde in mijn chaos te creëren en ruimte te creëren voor mezelf, ze leerde me om te gaan met moeilijke situaties en gaf me tips om angsten kleiner te maken. Dit alles heeft me sterker gemaakt. Ik ben haar hiervoor heel heel dankbaar.

PETER

Henneke was een verademing voor mij. Ik had een erg moeilijke tijd en had al een eerdere intake gehad bij een andere psycholoog, maar zonder succes. Henneke luisterde écht en sprong niet naar conclusies of oplossingen, ze luisterde naar mijn persoonlijke verhaal. Het was voor mij (ik denk ook door de goede klik natuurlijk) gevoelsmatig heel makkelijk om mijn gedachten, zelfs al waren die soms erg donker, onder woorden te brengen. Uiteindelijk echt een hele fijne, opluchtende ervaring.

Lotte

Na lang wikken en wegen toch de stap gezet om hulp in te schakelen van een psycholoog. Het voelde als ‘falen’ omdat ik mijn eigen problemen niet op kon lossen. Maar Henneke heeft me vanaf het begin juist laten inzien hoe dapper het is hulp te zoeken als je er zelf even niet uitkomt. Ik vond het heel fijn mijn hart te kunnen luchten bij haar, ze biedt een luisterend oor, is kritisch maar invoelend en laat je zelf zoeken naar een mogelijke oplossing. Ik voelde me veilig in haar spreekkamer en heb ontzettend veel aan haar therapie gehad.

Neil

Henneke heeft me goed geholpen. Ze luistert aandachtig, stelt scherpe vragen, en schakelt snel. Met deze aanpak heeft ze me geholpen om tot inzichten te komen over wat voor mij belangrijk is en welke stappen ik kan zetten om gehoor te geven aan die behoefte. Bovendien wist Henneke me snel op mijn gemak te stellen, zodat ik vrijwel vanaf het begin snel stappen vooruit kon zetten. Bedankt voor je hulp, Henneke! 

Loek

Henneke is de eerste professional waarbij ik mijzelf heb kunnen openstellen. Eerdere pogingen bij andere therapeuten kwamen op niks uit. Henneke heeft een prettige persoonlijkheid, ze straalt rust en begrip uit, wat erg fijn is als je moet praten over vervelende zaken. Daarnaast is het niet alleen maar tijd voor zware onderwerpen, maar weet ze ook gesprekken een positieve draai te geven, waardoor je met frisse moed weer naar buiten stapt. In enkele maanden tijd heb ik enorme stappen gezet, die ik zelf nooit had kunnen behalen. Dankjewel Henneke, het waren hele waardevolle sessies!

Marieke

Henneke is een vriendelijke, kalme, realistische en inhoudelijk sterke psycholoog. Ze luistert, stelt passende vragen en doorvragen, geeft af en toe (eigen) voorbeelden en legt via kennis over de psychologie en ‘de natuur’ van de mens uit wat er gebeurt in je lijf en gedachten. Bij de start legt ze uit dat de behandeling vooral vraagt om eigen inspanning en dat is belangrijk, want daardoor kun je na de behandeling met die geoefende vaardigheden verder.